Bizden Haberler Son Dakika 

Oğuz Beldesi’nde Başıboş Köpek İstilası

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Oğuz Beldesi’nde başıboş kedi ve köpekler tehlike yaratmaya devam ediyor 

Oğuz’da başıboş köpek istilası; Vatandaşlar çare arıyor 

Beşikdüzü İlçesi Oğuz Beldesi’nde yıllardır çözüme kavuşturulamayan başıboş kedi ve köpek sorunu belde halkının sağlığını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 

Başıboş kedi ve köpekler yüzünden bağa bahçeye gidemez durumda olduklarını ifade eden vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. 

Bir kısmının uyuza yakalanmış köpeklerin insan sağlığını tehdit eder duruma geldiklerini, son yıllarda kedi ve köpeklerin beldeyi adeta istila ettiğini belirten vatandaşlar AA muhabirine tepkilerini şöyle dile getirdiler: “Başıboş köpekler grup halinde geziyorlar. Bahçelerimize ektiğimiz sebzeleri girip kırıyorlar, pisliyorlar. Sebze yiyemez duruma geldik. Özellikle akşam saatlerinden sonra belde içerisinde dolaşmak büyük tehlike arz ediyor. Önümüz yaz. Yaz aylarında beldemiz kalabalık oluyor. Çocuklar geliyor. Bunlar büyük, küçük herkese saldırıyorlar. Saldırdıkları için kuduz da olabilirler. Her mahallede 30-40 tane köpek var. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Bu köpeklerin zehirlenmesinden yana değiliz. Trabzon’da hayvan ıslah yerleri yapılmış. Barınakları var. Beşikdüzü’ne veya Beşikdüzü çevresinde bir yere hayvan hakları dernekleri elele vererek böyle bir yer yapabilirler. Bunlar kısırlaştırılarak üremeleri önlenebilir. Her ne şekilde olacaksa yetkilileri göreve çağırıyoruz. Günden güne büyük sorun haline gelen bu konuya gereken önemin verilmesini istiyoruz. Hiç birimize bir zarar gelmesini istemiyoruz. Özellikle hayvan hakları savunucuları bu durumu görsünler, yetkililerle birlikte bu soruna bir çare üretsinler.”diye konuştular. 

2008 yılında belde halkından Perihan Gündüz adında bir bayan yetkililerin soruna çözüm bulması için başlattığı imza kampanyasından da bir sonuç çıkmadı. Bayan Gündüz, sorunun küçümsenmeyecek boyutlara vardığını, böyle giderse tehlike altında olan halkın sağlığı daha kötü sonuçlara varacaktır.”dedi.

Tüm bu gelişmelere karşın beldede yalnız yaşayan bir kadının sürekli başıboş hayvanları beslemesi üzerine kedi-köpeklerin çoğaldıkları öğrenildi.

Beşikdüzügazetesi

En son Haberler